George Hagi
+3
kara şey
Supporter
Tanju
7 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
George Hagi
1965'te Köstence'de doğan Gheorghe Hagi, futbola 1979-80 sezonunda Farul Köstence takımında başladı.
1983-84 sezonunda Spartul'a transfer olan Gheorghe Hagi 1985 yılında Romanya'nın en iyi oyuncusu olarak seçildi. Daha sonra Steaua'ya geçen Hagi bu takımla 3 lig şampiyonluğu bir de Avrupa Süper Kupası'nı kazandı.
1990 Dünya Kupası'nda sergilediği futbol ile dikkatleri üzerine çeken Gheorghe Hagi, Real Madrid'e transfer oldu. Bu forma altında 64 lig maçına çıkan Gheorghe Hagi 1992 yılında İtalya'nın Brescia takımına geçti.
1994 Dünya Kupası'nda yine nefis bir performans sergileyen Gheorghe Hagi İspanya'ya geri dönerek Barcelona'da forma giymeye başladı.
Geroge Hagi 1996 yılında Galatasaray'a katıldığında futbol otoritelerinin olduğu gibi hayranlarının da kafalarında çok sayıda soru işareti vardı.
Gheorghe Hagi kendisini eleştirenlere karşın, ilk üç maçındaki galibiyet golleriyle Galatasaray'da etkisini kısa süre içinde gösterdi. Metin Oktay, Turgay Şeren veya Fatih Terim gibi kült oyuncuların ölesiye özlemini çeken taraftar Gheorghe Hagi'yi bağrına bastı. Çok geçmeden Ali Sami Yen'in yanısıra dört bir yandaki stadyumlar 'I Love You Hagi' şarkıları ve sloganlarıyla yankılanmaya başladı. 4 Lig Şampiyonluğu, UEFA Kupası ve Süper Kupa'nın kazanılmasında büyük rol oynadı. Futbola veda ettikten sonra Romanya Milli Takımı'nın başına geçen Hagi takım finale çıkamayınca görevinden ayrıldı. 2003-2004 sezonunda Bursaspor ile anlaşan Gheorghe Hagi, 12. hafta sonunda yeşil-beyazlı kulüpten istifa etti. Aynı sezonun sonunda Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılmasıyla 27. Hafta'da Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olan Hagi, Galatasaray'ı 2004-2005 sezonu boyunca çalıştırdı. Bu süreçte Fenerbahçe’yi tarihi farkla yenerek 5-1 kazanılan final maçının sonucunda Galatasaray’a 14. Türkiye Kupası’nı kazandıran kadronun da başındaydı.
Çoğu insan onu 'Türkiye'de oynayan gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncu' diye tarif ediyordu. Nefes kesen serbest vuruşları, zarif çalımları, öldüren sol ayağı, dayanıklı mizacı ve kişiliği dünyanın her yanındaki Galatasaray hayranlarının aklında ve gönlündekini yerini hala koruyor. Bugün 10 numaralı forması Galatasaray Müzesi'nin duvarlarında asılı duran iki formadan biri; öteki de Metin Oktay'a ait.
1983-84 sezonunda Spartul'a transfer olan Gheorghe Hagi 1985 yılında Romanya'nın en iyi oyuncusu olarak seçildi. Daha sonra Steaua'ya geçen Hagi bu takımla 3 lig şampiyonluğu bir de Avrupa Süper Kupası'nı kazandı.
1990 Dünya Kupası'nda sergilediği futbol ile dikkatleri üzerine çeken Gheorghe Hagi, Real Madrid'e transfer oldu. Bu forma altında 64 lig maçına çıkan Gheorghe Hagi 1992 yılında İtalya'nın Brescia takımına geçti.
1994 Dünya Kupası'nda yine nefis bir performans sergileyen Gheorghe Hagi İspanya'ya geri dönerek Barcelona'da forma giymeye başladı.
Geroge Hagi 1996 yılında Galatasaray'a katıldığında futbol otoritelerinin olduğu gibi hayranlarının da kafalarında çok sayıda soru işareti vardı.
Gheorghe Hagi kendisini eleştirenlere karşın, ilk üç maçındaki galibiyet golleriyle Galatasaray'da etkisini kısa süre içinde gösterdi. Metin Oktay, Turgay Şeren veya Fatih Terim gibi kült oyuncuların ölesiye özlemini çeken taraftar Gheorghe Hagi'yi bağrına bastı. Çok geçmeden Ali Sami Yen'in yanısıra dört bir yandaki stadyumlar 'I Love You Hagi' şarkıları ve sloganlarıyla yankılanmaya başladı. 4 Lig Şampiyonluğu, UEFA Kupası ve Süper Kupa'nın kazanılmasında büyük rol oynadı. Futbola veda ettikten sonra Romanya Milli Takımı'nın başına geçen Hagi takım finale çıkamayınca görevinden ayrıldı. 2003-2004 sezonunda Bursaspor ile anlaşan Gheorghe Hagi, 12. hafta sonunda yeşil-beyazlı kulüpten istifa etti. Aynı sezonun sonunda Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılmasıyla 27. Hafta'da Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olan Hagi, Galatasaray'ı 2004-2005 sezonu boyunca çalıştırdı. Bu süreçte Fenerbahçe’yi tarihi farkla yenerek 5-1 kazanılan final maçının sonucunda Galatasaray’a 14. Türkiye Kupası’nı kazandıran kadronun da başındaydı.
Çoğu insan onu 'Türkiye'de oynayan gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncu' diye tarif ediyordu. Nefes kesen serbest vuruşları, zarif çalımları, öldüren sol ayağı, dayanıklı mizacı ve kişiliği dünyanın her yanındaki Galatasaray hayranlarının aklında ve gönlündekini yerini hala koruyor. Bugün 10 numaralı forması Galatasaray Müzesi'nin duvarlarında asılı duran iki formadan biri; öteki de Metin Oktay'a ait.
Tanju- expert
Geri: George Hagi
Tek kişilik bir takım Hagi. Öylesini izlemedim ,izleyememde gibi geliyor.
Supporter- gold
yok abi gelmez bidaha böylesi , her izleyisimde heycanlanıyorum , sanki sampiyonluk golü atmısız gibi seviniyorum . böyle adam Dünya'ya gelmez bidaha .
Tanju- expert
okadar abartmayında türkiyeye gelmiş en iyi yabancı oyuncu;) bidaha gelmez bölesi deil ondan oncedee daha iyileri vardı suandada daha iyileri var ve olucakta:)
kara şey- plusfutbolFAN
hagiyi bnde çok severdim bncede onn gibisi gelmez bi daha fenerliler daha ii oyuncular var derkn kndi kolpa oyuncularından bahsediolar galiba bnce bu fenerin başına cem yılmaz gelmeli dahada komik olurlar :D:D
BJKGirl- gold
Zaten 3 4 tane say desen en iyi Hagi'yi koyup yanınada 2 3 tane Fenerbahceli sıkıstırırlar kesin :D
Ayrıca Cem Yılmaz'a da ihtiyacları yook azize baskan cok daha komik :D:D:D:D:D:
Ayrıca Cem Yılmaz'a da ihtiyacları yook azize baskan cok daha komik :D:D:D:D:D:
Tanju- expert
yok yok var derken ben tello yu kasıt ediodum...
kara şey- plusfutbolFAN
harhalde türkiye liglerini sölemedim dunyadan bahsediyorum futbol acizleri
kara şey- plusfutbolFAN
Mutlaka daha iyileri olacaktır ama ben ilk defa avrupa maçlarıda dahil tek başına takımı sırtlayabilen birini gördüysem o Hagi'dir.
Supporter- gold
yok cnm daha cok örnegi var;)
kara şey- plusfutbolFAN
Tanrı Mı Bu Adam Abartmayın..Finalde Takımı 10 Kişi Bırakmıştı..
gfbyigit- expert
tek başına kupa alanları sayıyım maradona garincha vb
kara şey- plusfutbolFAN
Ya arkadaşım tabiki maradona fln ayrı ben türk takımlarının avrupadaki maçlarında fln demek istedim avrupadaki takımları değil
Supporter- gold
ozaman haklısın hagi olmasaydı gs uefa yı alamazdı...
kara şey- plusfutbolFAN
Uefa'nın Alınmasında Hagi'nin Payı %30 Falandır..Geri Kalanı Popescu Hakan Ve Taffarel'dir..
gfbyigit- expert
Bülent Korkmaz o sene Dünya karmasına secildi Hakan Sükürle birlikte , Ayrıca takımda kötü olan bi kişi bile yoktu ..
Tanju- expert
Galatasaray'ın bugüne kadar gördüğüm en iyi kadrosuydu.
Supporter- gold
Çok İyi Kadroydu Gerçekten..
gfbyigit- expert
arif için nedıosunuz?finalde kacırdıı bi pozisyon var karşı karşıya atsa kupa sızın ama olmadı kazmalığı hakkındakı dusuncelerınız neler bence arif hariç guzel kadroydu...
kara şey- plusfutbolFAN
Sol Ayağı Çok İyiymiş Gibi Soluyla Vurmuştu..
gfbyigit- expert
türkiye de benim gördüğüm en iyi en müthiş futbolcu. bır daha da gelmez onun gibisi türkiye ye
metinizm- çaylak
metinizm demiş ki:türkiye de benim gördüğüm en iyi en müthiş futbolcu. bır daha da gelmez onun gibisi türkiye ye
katılıorum
melto- çaylak
1 sayfadaki 1 sayfası